Arhitektura

Palace One

Lokacija / Beograd, Srbija
Godina / 2018-2023
Površina/ 20.000m²
Klijent / BBSE Investment
Projektantski tim / Zoran Lazović / Predrag Ignjatović /
Marina Lazović / Dunja Nedeljković / Dijana Savanović /
Danica Stojiljković / Jelena Korolija
Fotografija / Relja Ivanić

U okviru elitnog beogradskog naselja Dedinje, nalazi se Stambeno – poslovni objekat Palace One u ulici Neznanog junaka. Monumentalnom pojavom, kojoj doprinosi izbor materijala fasade kao i oblikovnošću, ovaj objekat postaje landmark u okruženju zelenila, starih kao i novih vila.

Palace One je jedan od začetnika novog luksuznog standarda gradnje ovakvih tipova objekata u Beogradu. To se ogleda u završnim obradama svih delova objekta, dizajnom stanova i pratećih sadržaja. Osim zaista pravih salonski projektovanih stanova sadržaji koji upotpunjuju utisak moderne palate su  supermarket, fitness centar, restoran, kafe, igraonica, spa i wellness centar, prostrana garaža i poslovni prostori. Svaki od navedenih sadržaja je izuzetno komforan i lagodan za korišćenje. To ovaj objekat čini za korisnika samodovoljnim eko sistemom.

Pristup objektu je direktan, što znači da je ulaz u objekat jasno vidljiv i dominantan element i čini jedan od glavnih utisaka o palati. To su zapravo dva ulaza posebno za komercijalni i rezidencijalni deo. U okviru stambenog ulaza, iz prostora recepcije i lobija, pristupa se i prostoru zajedničkog boravka koji se koristi i kao konferencijska sala.

Objekat je samostojeći što znači da su svi stanovi i ostali sadržaji okrenuti i upućeni na neki vid zelenila u okruženju. Takođe, visoka pozicija objekta pruža nesvakidašnje vizure na panoramu grada Beograda.