Vesti

Futro House / Big See Architecture Award 2024 Winner /
Residential houses, Serbia

15 maj 2024

FUTRO HOUSE – PLAKETA ZA KUĆU GODINE 2023.

07 mart 2024

Portal Gradnja, raspisao je takmičenje za izbor najboljih kuća u Srbiji u 2023.godini. Redakcija portala selektovala je 16 projekata kuća iz Srbije i ponudila ih publici i stručnom žiriju na evaluaciju. U glasanju koje je trajalo mesec dana i na kojem je pristiglo skoro 2.500 glasova, naša kuća Futro house je usla u 5 najboljih po odluci stručnog žirija kojeg su činili:

Predrag Milutinović, 
Miloš Milivojević, 
Nebojša Antešević, 
Dragan Marković i 
Sonja Brstina.

https://www.gradnja.rs/kuca-godine-pobednici-miljkovic-mikitisin-zlatna-mistrija-2023

OŽIVLJAVANJE – ARHITEKTONSKI DOPRINOSI REKONSTRUKCIJI
OBJEKATA I OŽIVLJAVANJU GRADOVA /

02 mart 2024

Na prvom panelu 5. Izložbe ženskog arhitektonskog društva – ŽAD – OŽIVLJAVANJE koji je moderirala Marija Nenadić u Luci Beograd, Marina Lazović, partner u Inka studio – u bila je jedan od panelista foruma u okviru pratećeg programa godišnje izložbe članica Ženskog arhitektonskog društva – ŽAD.

https://www.zad.rs/peta-zad-izlozba-ozivljavanje-2

BAB PANEL PREDAVANJE – REKONSTRUKCIJA OBJEKTA
„KREATIVNE AMBASADE U LONDONU“

23 novembar 2023

U okviru 6. Po redu Balkansko arhitektonsko bijenale (Balkan Architectural Biennale – BAB) pod sloganom BACK TO THE ROOTS održanog u period od 21.11.2023. – 27.11.2023. održano je predavanje na temu:„Rekonstrukcija enterijera zgrade iz 19. veka u Londonu“ , u kome su kao panelisti Marina Lazović, partner Inka studio-a i Predrag Ignjatović, vodeći projktant u Inka studio-u, održali predavanje o načinu na koji su pristupili projektovanju rekonstrukcije „Kreativne ambasade u Londonu“, veoma zahtevnog objekta sa visokim stepenom zaštite graditeljskog nasleđa u samom centru Londona.

Grand Prix in non-realizations to AKVS architecture + INKA studio.
Creative-Innovative Multifonctional Center „Ložionica“!

21 novembar 2023

U periodu od 21.11.2023. – 27.11.2023. održano je 6. po redu Balkansko arhitektonsko bijenale (Balkan Architectural Biennale – BAB) pod sloganom BACK TO THE ROOTS. Članovi međunarodnog stručnog žirija BAB-a 2023. u sastavu:

prof. dr Goran Vojvodić (SRB) – predsednik žirija,
dr Sonja Radović – Jelovac (CG), rez. asoc.
dr Ksenija Pantović (SRB), rez. asoc.
dr Tatjana Mrđenović (SRB),
prof. dr Florijan Nepravišta (ALB),
prof. dr Nikolaj Istatkov (BUL),
prof. dr Mihajlo Zinoski (NMC),
Krešimir Rogina (HR),
Boris Matić (SLO),

dodeljuju Grand Prix u kategoriji nerealizovanih projekata arhitektonskim timovima AKVS Architecture i INKA studio-u za Kreativni inovativni multifunkcionalni centar „Ložionica“.