Inka
Studio

Inka studio je arhitektonski studio koji se kroz savremeni arhitektonski pristup bavi projektovanjem i izvođenjem u saradnji sa brojnim stručnjacima iz različitih disciplina.
 
Sa sedištem u Beogradu, formiran od strane četiri partnera: Marina Lazović, Dunja Nedeljković, Zoran Lazović i  Nemanja Nedeljković, koji se od 2013-te godine zajedno bave projektovanjem i izvođenjem.

Sa velikom posvećenošću i strašću pristupaju svakom projektu kreirajući prostor koji teži da pored bezuslovne funkcionalnosti uvek bude praćen duhovito rešenim detaljima. Njihova arhitektonska praksa je fokusirana na integraciji srodnih disciplina: arhitekture, urbanizma, dizajna i umetnosti. Fokus studia je na kontinuiranom istraživanju novih mogućnosti u savremenoj arhitektonskoj praksi kroz razumevanje šireg konteksta, od političkih i društvenih do ekoloških.
 
Zajedno sa mladim talentovanim arhitekata rade na projektima arhitektonskog i unutrašnjeg uređenja,  dizajna nameštaja, kroz istraživanje materijala i oblika, pokušavajući da složene prostorne problema uvek rešavaju na jednostavan način. 

Inka studio insistira istovremeno, kako na kreativnosti, tako i na stučnoj i odgovornoj razradi i realizaciji projekata.

Oblast
delovanja

Rad Inka studia pored arhitektonskog projektovanja, objedinjuje i oblasti inženjeringa, autorskog i stručnog nadzora, kao i upravljanje arhitektonskim i građevinskim projektima. Kroz analizu, urbanističkih, geodetskih, arhitektonskih i pravnih kapaciteta, prednosti i ograničenja određene lokacije, nude investitorima konsalting u oblasti investicija, koji ima za cilj pomoć u sigurnije donošenje odluka.

Projektovanje arhitektonskog i unutrašnjeg uređenja

Dizajn nameštaja

Izvođenje i stručni nadzor

Upravljanje arhitektonskih i građevinskih projekata

Konsalting u oblasti investicija

Od svojih početaka izdvajaju se kao autori i dobitnici brojnih nagrada na konkursima, sa preko 12 konkursa različitih namena, od urbanističkih do kongresnih i pozorišnih objekata, muzičkih akademija, stambenih i poslovnih kompleksa, hotela, izložbenih paviljona, objekata pijace, od kojih su brojni nagrađeni, a jedan i realizovan – Pijaca Palilula.

O nazivu INKA Studia
12+
zaposlenih
20+
godina iskustva
150+
zadovoljnih klijenata
13+
konkursa ukupne
kvadrature 275,500m²
35+
projekata arhitekture ukupne kvadrature preko 170,000m²
100+
projekata enterijera ukupne kvadrature preko 36,500m²

Naši klijenti