Enterijer

Poslovnica AMS Osiguranje

Lokacija / Beograd, Srbija
Godina / 2021 – 2022
Površina / 137m²
Klijent / AMS Osiguranje
Projektantski tim / Marina Lazović / Jelena Korolija /
Dunja Nedeljković / Zoran Lazović
Foto / Relja Ivanić

Nova poslovnica AMS Osiguranje smeštena je na Novom Beogradu, kao jedna od najstabilnijih osiguravajućih kuća na srpskom tržištu.

Sa savremenim pristupom, projekat ima za cilj da pruži i privuče atmosferu sa univerzalnim identitetom koji reflektuje estetiku, kulturni uticaj kao i lidersku poziciju u prižanju usluga iz oblasti osiguranja za svoje klijente. U trenutku procesa projektovanja kao i njegove realizacije, klijent je imao u planu i da promeni vizuelni identitet, odnosno da uradi logo redizajn. Tako je između ostalog ideja bila i da novi vizuelni identitet prati i estetiku nove poslovnice.

Prostorna organizacija nametnula se iz potrebe zaposlenih kao i specifičnog načina njihovog poslovanja. Cela funkcionalna organizacija odvija se u prizemlju, sa jasnom podelom na odnos “javno”-“privatno”, odnosno klijenti i zaposleni. U cilju savremenog poslovanja, postojala je potreba da ceo prostor ima jednu celinu, odnosno open-space, gde će u svojoj transparentnosti imati i nenametnute mikroambijente. Naglašen element svakako je drvo kao prirodni material koji predstavlja veliki plakar u prostoru, iza kojeg su smeštene pomoćne i tehničke prostorije, toalet, čajna kuhinja i ostava. Prostran ulaz u poslovnici omogućava klijentima prijatnu atmosferu u kojoj se oseća i jedna doza sigurnosti, uzimajući u obzir ono za šta se kompanija i zalaže.

Dominantnost u prostoru svakako ima prijemni pult sa odabranom rasvetom kao i perforirani metalni zidni paneli iza kojih se kriju sve vidne instalacije, i samim tim ovakvi detalji na neki način čine klučne elemente u prostoru. Kako bi se što bliže približilo estetici automobilske industrije, s obzirom da je klijent usko povezan sa poslovanjem iste, minimalistička estetika, doslednost u odabranim materijalima i bojama jeste na neki način interpretacija savremenog poslovanja osiguranja.